вгору

Порядок передачі електронних копій розрахункових документів до ДПС планують змінити: є проєкт наказу

08.05.2020

04.05.2020 р. оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 жовтня 2012 року № 1057» (далі – проєкт наказу).

Як зазначено у повідомленні про оприлюднення, проєкт наказу розроблено Мінфіном спільно з ДПС на виконання вимог законів України від 20.09.2019 р. № 128-ІХ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Мета запровадження змін – можливість використання програмних РРО при здійсненні розрахункових операцій та створенні електронних розрахункових документів.

Проєктом наказу вносяться зміни до:

  • Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі реєстраторами розрахункових операцій/програмними реєстраторами розрахункових операцій (додаток 3);
  • Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби (додаток 2).

Крім того, затверджується Порядок функціонування Системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій (додаток 1).

 Система обліку даних РРО – це інформаційна система, що призначена для збору, зберігання, використання даних РРО та програмних РРО (у т. ч. електронних копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків, створених РРО та програмними РРО), перевірки справжності та достовірності розрахункових документів.

Проєкт наказу та аналіз його регуляторного впливу оприлюднені на офіційному вебсайті Мінфіну в рубриці «Законодавство\Проєкти регуляторних актів для обговорення\Проєкти регуляторних актів для обговорення у 2020».

Більше корисних матеріалів щодо роботи реєстраторів розрахункових операцій читайте у розділі РРО Блогу бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.