вгору

Порядок переходу платників податку на прибуток до подання спрощеної декларації скасують

На сайті ДПСУ розміщено проект постанови Кабміну «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2017 р. № 592» (далі – проект постанови). 

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту постанови, п. 44 підрозд. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ передбачено, що на період до 31 грудня 2021 року застосовується ставка 0% для платників податку на прибуток, у яких річний дохід, визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний період, не перевищує трьох мільйонів гривень та розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати (доходу) кожному з працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах, є не меншим як дві мінімальні заробітні плати, розмір якої встановлено законом, та які відповідають одному із критеріїв. 

Постановою КМУ від 09.08.2017 р. № 592 було затверджено Порядок переходу платників податку на прибуток підприємств до подання спрощеної податкової декларації з цього податку, а також затверджено форму спрощеної податкової декларації з податку на прибуток підприємств, який оподатковується за ставкою 0%.  

Оскільки Постанова № 592 прийнята з метою реалізації п. 44 підрозд. 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, який містить тимчасову норму, що діяла до 31 грудня 2021 року, Постанова визнається такою, що втратила чинність.