вгору

Порушення законодавства у сфері реалізації підакцизних товарів з 01.09.2024 р.: відповідальність

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. №481/95-ВР до суб’єктів господарювання (у т. ч. іноземних, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі: 

  • виробництва та/або зберігання, та/або транспортування, та/або реалізації  тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими паперовими марками акцизного податку – 200% вартості товару (продукції), але не менше 17000 грн; 
  • роздрібної торгівлі тютюновими виробами, тютюном, промисловими замінниками тютюну, рідинами, що використовуються в е-сигаретах, за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на такі товари (продукцію), встановлених їхніми виробниками/імпортерами, збільшеними на суми акцизу з роздрібної торгівлі підакцизними товарами (продукцією), – 100% вартості наявних у СГ (у т. ч. іноземного, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в е-сигаретах, але не менше 10000 грн. 

Про це повідомило ГУ ДПС у Харківській області. 

Про те, що з 01.09.2024 р. оподатковуватимуть акцизним податком нікотиновмісні продукти для орального застосування, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.