вгору

Повітряна тривога: що з виконанням трудових обов’язків?

Держпраці повідомила, як організувати безпеку працівників при виконанні ними своїх трудових обов’язків під час оповіщення повітряної тривоги. 

Керівник має видати наказ «Про дії працівників та відвідувачів під час сигналу оповіщення повітряної тривоги», в якому затвердити алгоритм дій працівників та відвідувачів, та обов’язково вказати адреси найближчого бомбосховища,розробити схему маршруту. 

Під час сигналу оповіщення повітряної тривоги всім працівникам та відвідувачам покинути виробничі приміщення та пройти в найближче укриття. 

Із текстом наказу, схемою маршруту до укриття та повідомленням про негативні наслідки для життя та здоров’я, у разі його невиконання, слід ознайомити під підпис всіх працівників. 

Таку інформацію щодо дій під час повіряної тривоги рекомендується розмістити на видному місця для відвідувачів, котрі можуть перебувати на той час на підприємстві, в установі, організації. 

Важливо! Роботодавець несе відповідальність за дії або бездіяльність, які призводять до настання нещасних випадків на виробництві згідно з чинним законодавством. 

Водночас працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я під час виробничого процесу. 

Про це інформує Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.