вгору

Працевлаштування іноземців можуть спростити: з’явився законопроєкт

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» щодо забезпечення прозорості діяльності суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та ліквідацію неринкових механізмів регулювання ринку праці» (№ 6045 від 13.09.2021 р.).

Як зазначено у пояснювальній записці, проєкт Закону запроваджує чітку заборону стягнення плати (гонорари, комісійні та інші винагороди) суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, з громадян, яким надано зазначені послуги. Така плата повинна стягуватись із роботодавця. Відповідні зміни пропонують внести до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про зайнятість населення» (далі – Закон № 5067).

Крім того, виключається норма, згідно з якою для працевлаштування іноземця (крім особливих категорій іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні) роботодавець в Україні зобов’язується виплатити такому іноземцю не менше 10/ 5 мінімальних заробітних плат.

При цьому, ст. 42-1 Закону № 5067 пропонується викласти у новій редакції:

«Стаття 42-1. Підстави для отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства

1. Роботодавець отримує дозвіл для таких категорій осіб, якщо інше не встановлено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України:

1) відряджені іноземні працівники;

2) внутрішньокорпоративні цесіонарії;

3) іноземці та особи без громадянства, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту;

4) особи, які подали заяву про визнання особою без громадянства, та особи, які оскаржують рішення про відмову у визнанні особою без громадянства;

5) інші іноземці та особи без громадянства.

2. Особливими категоріями іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні, є:

1) іноземні високооплачувані професіонали;

2) засновники та/або учасники, та/або бенефіціари (контролери) юридичної особи, створеної в Україні;

3) випускники університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів, відповідно до переліку, визначеного Кабінетом Міністрів України;

4) іноземні працівники творчих професій;

5) іноземні ІТ-професіонали;

6) гіг-спеціалісти.».

Прикінцевими положеннями законопроєкту передбачено, що умови трудових договорів (контактів) та гіг-контрактів, які передбачають виплату зарплати на рівні не меншому 10/ 5 мінімальних зарплат (тобто, у редакції до набрання чинності цим Законом), застосовуються після набрання ним чинності на строк дії таких трудових договорів (контрактів) та гіг-контрактів або до внесення відповідних змін до таких трудових договорів (контрактів) та гіг-контрактів з підстав та у порядку, передбачених законом.

Планується, що у разі прийняття, Закон набере чинності через 10 днів з дня його опублікування.