вгору

Прийнята Таблиця не веде до автоматичного розблокування раніше заблокованих ПН та РК

Нагадуємо нашим користувачам, що відповідно до п. 201.16 Податкового кодексу України реєстрація податкової накладної/ розрахунку коригування (далі – ПН/ РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) може бути зупинена.

Однією з підстав такого зупинення є п. 1 Критеріїв ризиковості здійснення операцій, якщо коди згідно з УКТЗЕД/ДКПП товарів/послуг відсутні в Таблиці даних платника податку на додану вартість, як товарів/послуг, що на постійній основі постачаються (виготовляються), та їх обсяг постачання дорівнює або перевищує величину залишку обсягу придбання такого товару/послуги та обсягу його постачання.

При виникненні такої ситуації платнику ПДВ слід подати Таблицю даних платника податку (далі – Таблиця) відповідно до п.п. 12–24 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. № 1165 (далі – Порядок № 165).

Форма Таблиці встановлена у додатку 5 до Порядку № 165.

Таблиця (ідентифікатор форми J(F)1312303) подається тільки в електронному вигляді з обов’язковим наданням інформативних пояснень про фінансово-господарську діяльність відповідного суб’єкта господарювання, яким вона складається.

 Прийнята Таблиця не веде до автоматичного розблокування раніше заблокованих ПН/ РК.

Письмові пояснення та копії документів щодо заблокованих ПН/ РК в ЄРПН платник ПДВ має право подати до ДПС протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного у ПН /РК.

Про це повідомило ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Про новий порядок блокування ПН/РК читайте у Блозі бухгалтера, у розділі Інформер програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.