вгору

Програма компенсації аграріям вартості сільгосптехніки вітчизняного виробника у 2024 році

Уряд запускає програму 25% компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабміну 08.03.2024 р. 

«Підтримка національного виробника, стимулювання попиту на продукцію й товари, зроблені в Україні, – основа нашої державної політики. Запровадження програми компенсації 25% вартості української сільгосптехніки, яку купують наші аграрії, – лише одна з програм такої підтримки. На її реалізацію ми заклали в бюджет цього року 1 млрд грн. Надалі плануємо розширити дію програми на інші види техніки вітчизняного виробництва», – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Ю. Свириденко. 

Перелік постачальників агротехніки, вартість якої може бути частково компенсована за умовами програми, почне формуватись після вступу в дію рішення Уряду та буде оприлюднений на офіційному вебсайті Мінекономіки.  

Як отримати компенсацію? 

  1. Вибрати постачальника за Переліком на сайті Мінекономіки; 

  2. Закупити с/г техніку українського виробництва; 

  3. Подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи. 

  4. Отримати компенсацію на рахунок в банку. 

Про це повідомило Мінекономіки. 

До відома! Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва затверджений постановою КМУ від 01.03.2017 р. № 130. 

Одержувачами бюджетних коштів є юридичні особи та ФОП, основною діяльністю яких є постачання сільгосптоварів (за визначенням, наведеним у п. 2.15 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» від 24.06.2004 р. № 1877-IV), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільгосптоварів становить не менше 75% вартості всіх товарів, поставлених такими юр- та фізособами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, а новоутворених сільгосптоваровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, – за результатами кожного окремого звітного періоду.