вгору

Пропонують звільнити єдинників 2 групи від застосування РРО: законопроєкт № 2645-д

У ВРУ 12.10.2020 року зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами - платниками єдиного податку від 12.10.2020 2645-д.

Цей законопроєкт було розроблено як компромісну редакцію на основі законопроєктів №№ 2645 та 2645-1.

За наслідками обговорення Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики прийняв рішення підтримати редакцію доопрацьованого проєкту.

Новим законопроєктом пропонується внесення змін до Податкового кодексу України щодо лібералізації застосування РРО фізособами-платниками єдиного податку, якими передбачається:

  • збільшення розміру загальної площі, дозволеної для надання в оренду для перебування на спрощені системі оподаткування;
  • розширення переліку побутових послуг населенню, які надаються платниками єдиного податку;
  • звільнення від застосування РРО та/або програмних РРО платників єдиного податку другої групи за критеріями місця здійснення діяльності та/або розміру загальної площі торгового об’єкту;
  • пом’якшення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення порядку застосування РРО. Зокрема пропонується: звільнення від відповідальності за проведення розрахункових операцій без використання режиму попереднього програмування найменування товару; збільшення до двох мінімальних зарплат суми залишку готівки в касі для незастосування штрафу; звільнення від штрафу за неподання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням програмних РРО.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.