вгору

Розбіжність у декілька копійок між ПН та видатковою накладною: що з податковим кредитом?

Право на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту виникає у платника податку-покупця товарів (послуг) на підставі податкової накладної, складеної з дотриманням норм податкового законодавства та зареєстрованої в ЄРПН платником податку – постачальником товарів/послуг на такого покупця за фактом здійснення господарської операції з постачання товарів /послуг на дату «першої події». Про цьому показники такої податкової накладної мають відповідати первинним (бухгалтерським) документам, складеним за такою госпоперацією.

У той же час розбіжність (на 1–2 копійки між обсягом постачання та сумою ПДВ, зазначеними у видатковій накладній за такими ж показниками податкової накладної, що виникла за рахунок арифметичних заокруглень, не може бути єдиною причиною для невизнання податкового кредиту, за умови дотримання усіх інших правил для формування податкового кредиту).

Про це повідомили податківці в Індивідуальному роз’ясненні ІПК від 26.03.2020 р. № 1272/6/99-00-0703-020-06/ІПК.

 Нагадуємо нашим користувачам, що надане роз’яснення має індивідуальний характер. За отриманням власної консультації щодо вашої ситуації зверніться до ДПС.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc. Також приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу.