вгору

Розміщено Керівництво з Електронних файлів таксономії UA МСФЗ XBRL 2020 року

Звертаємо увагу наших читачів, що на сайті СФЗ у розділі “Дистанційне навчання /Основи Таксономії UA XBRL МСФЗрозміщено Керівництво з Електронних файлів таксономії UA МСФЗ XBRL 2020 року (далі - Керівництво).

Нагадаємо, що електронні файли української таксономії МСФЗ XBRL повинні використовуватися підприємствами, що становлять суспільний інтерес, та іншими суб'єктами господарювання, визначеними в нормативно-правових актах для складання їх фінансової звітності відповідно до стандартів МСФЗ в електронному форматі iXBRL. Перша версія електронних файлів таксономії UA МСФЗ XBRL була опублікована в грудні 2018 року, наступна версія – в грудні 2019 року. Наразі діючою версією таксономії є таксономія UA МСФЗ XBRL 2020 року, що була опублікована у квітні 2020 року.

Керівництво було розроблено для пояснення української таксономії UA XBRL МСФЗ (далі – «Таксономія UA МСФЗ») для розуміння звітуючими суб’єктами та розробниками програмного забезпечення вимог до мепінгу та тегування, які беруть участь у запровадженні Таксономії фінансової звітності, та складання провалідованих звітних документів.

В опублікованому документі надається опис архітектури української таксономії, змісту технічних файлів, основні принципи моделювання таксономії. Окремим розділом описан процес підготовки звітного документа з урахуванням особливостей таксономії UA МСФЗ XBRL 2020 року та основні принципи валідації.

Нагадаємо користувачам M.E.Doc, що в програмі реалізовано модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL). Даний модуль призначений для підприємств, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами та надає можливість формувати фінансову звітність за МСФЗ на основі таксономії разом із звітом аудитора в єдиному електронному форматі.

Більше новин на цю тему читайте у розділі МСФЗ(іХBRL) Блога бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.