вгору

У ФОП-єдинника відсутній дохід протягом дня: чи заповнюється КОРО?

Платники єдиного податку 1-3 груп ведуть облік у порядку, визначеному підпунктами 296.1.1 - 296.1.3 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Так, платники єдиного податку 1 і 2 груп та платники єдиного податку 3 групи (ФОП), які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів (пп. 296.1.1 ПКУ).

Крім того, пп. 296.1.2 ПКУ визначено, що платники єдиного податку 3 групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік доходів та витрат.

Порядок ведення книги обліку доходів єдинників 1 і 2 груп та єдинників 3 групи, які не є платниками ПДВ, та Порядок ведення книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку 3 групи, які є платниками ПДВ, затверджено наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 579 (далі – Порядки № 579).

Відповідно до вимог Порядків № 579 ФОП-єдинники відображають фактично отриману суму доходу та фактично понесені витрати від провадження діяльності.

Записи в книгах обліку доходів або книгах обліку доходів і витрат виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

Отже, якщо ФОП-єдинник протягом робочого дня не отримував дохід, то заповнювати книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат не потрібно.

Про це зазначили податківці ДПС у Волинській області.

Про те, що підприємці можуть не використовувати протягом карантину Книгу обліку доходів/витрат читайте у Блозі бухгалтера, у розділі Інформер програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.

https://lh6.googleusercontent.com/ChOaBn-AvAAclvRH4f9kEl6akmhlMr0hoQ4iTX5boHaesBVblDzyoOEfkSEbgHg-1iAB8VS_UpOewBIN3XRnkR0UDh76SraWFyXNUai4jWS3HY42B4MI9gwB0XYaZNfTZBwcT-2S