вгору

Уряд продовжив до 01.04.2024 року ввезення гумдопомоги за паперовими деклараціями

Кабмін продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року. Про це зазначено на Урядовому порталі. 

Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами. 

Нагадаємо, що 05.09.2023 р. Уряд прийняв постанову «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану», якою передбачено, що з 01.12.2023 р. отримувачі можуть вже почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто, подавати декларацію онлайн з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. Докладніше про це ми писали тут

Зазначимо, що до 01.04.2024 р. триватиме перехідний період з можливістю подання паперової декларації. Під час перехідного періоду фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги.  

Важливо! З 1 грудня у отримувача немає обов’язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом. Тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім буде відображено у звітності.