вгору

Увага! Перевірте реквізити бюджетних рахунків, на які сплачуєте податки

ДФС України звертає увагу, що починаючи з 02.07.2018 змінились реквізити бюджетних рахунків для сплати податків, зборів та митних платежів.

Платникам податків для забезпечення повноти та своєчасності розрахунків з бюджетами при заповненні розрахункових документів на сплату податків, зборів та митних платежів необхідно зазначати реквізити нових бюджетних рахунків, відкритих з 02.07.2018 на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998).

Звертаємо увагу наших користувачів, що з 02.07.2018 по 11.09.2018 року Казначейством було встановлено перехідний період, протягом якого залишалися активними для зарахування податків, зборів, платежів як старі, так і нові рахунки. Водночас з 11.09.2018 року сплата податків та зборів здійснюється тільки на нові бюджетні рахунки.

В той же час, згідно з інформацією Державної казначейської служби України окремими платниками продовжують сплачуватися податки і збори, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС, на старі бюджетні рахунки, які були відкриті на балансі обласних апаратів Казначейства (з МФО, відмінним від МФО 899998). Такі кошти не зараховуються до бюджетів, а повертаються платникам, як нез’ясовані надходження.

Отже, зверніть увагу на правильність заповнення реквізитів бюджетних рахунків для сплати податків у ваших розрахункових документах!

Інформація про реквізити нових бюджетних рахунків розміщена на веб-порталі ДФС України в рубриці «Бюджетні рахунки», на веб-сторінках Казначейства та Головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві.

До відома! Рахунки для сплати єдиного соціального внеску не змінилися.

Про нові бюджетні рахунки з 02.07.2018 та строк дії перехідного періоду щодо зарахування податків та зборів як за старими, так і за новими реквізитами – читайте у Блозі бухгалтера.