вгору

Відомості про нерезидента зазначено іноземною мовою у додатку ПН до декларації з податку на прибуток: чи є порушення?

Додаток ПН до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.2015 № 897, у редакції наказу Мінфіну від 28.04.2017 № 467 (далі – Декларація), є невід’ємною частиною Декларації та заповнюється окремо по кожному нерезиденту, якому виплачуються доходи із джерелом їх походження з України.

У додатку ПН до Декларації зазначаються відомості про нерезидента, зокрема «Повне найменування нерезидента», «Місцезнаходження нерезидента».

Якщо в угоді з нерезидентом здійснено переклад на українську мову відомостей про нерезидента, зокрема, його «Повне найменування нерезидента» та «Місцезнаходження нерезидента», у додатку ПН до Декларації такі реквізити також зазначаються українською мовою.

Коли ж в угоді з нерезидентом відповідні відомості вказані без перекладу на українську мову, і з метою збереження ідентичності зовнішньоекономічної угоди та первинних документів, оформлених у зв’язку зі здійсненням зовнішньоекономічної операції, графи «Повне найменування нерезидента» та «Місцезнаходження нерезидента» додатка ПН до Декларації заповнюються іноземною мовою.

Роз’яснення розміщене в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 102.23.02.

Нагадуємо нашим користувачам, що декларацію з податку на прибуток (квартальну – ідентифікатор форми J0100116, річну – J0108104) та, відповідно, додатки ПН до них (квартальний – J0111516, річний – J0181504) зручно подати через M.E.Doc.

Додатково читайте у Блозі бухгалтера:

Квартальна податкова декларація з податку на прибуток подається разом з проміжною фінзвітністю;

Які форми фінзвітності повинні подавати платники податку на прибуток та неприбуткові організації – ДФС.