вгору

Відтермінування строків подання звітності за стандартами МСФЗ

16.01.2020 р. ВРУ у другому читанні ухвалила законопроєкт від 19.09.2019 р. №1209-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві». На сьогодні, остаточний текст ухваленого законопроєкту ще не опубліковано.

Даним законопроєктом визначено, що першим звітним періодом для звітування за міжнародними стандартами на підставі таксономії за МСФЗ в електронній формі, є 2020 рік.

Отже, підприємства, які подають звітність за МСФЗ, будуть звітувати у 2021 році за період 2020 року (у разі підписання законопроєкту №1209-1).

Це рішення є позитивним для більшості бухгалтерської спільноти, тому що дозволить підготуватися без поспіху, проаналізувавши всі показники й інструменти, необхідні для цього процесу.

Зазначимо, що звітність за МСФЗ подається у новому електронному форматі XBRL. Такий формат дозволяє автоматизувати збір інформації для регуляторів, аналітиків та інвесторів щодо комплексного аналізу діяльності українських компаній.

Зі свого боку, хочемо нагадати нашим користувачам, що у програмі М.E.Doc розроблено новий модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL), який призначений для роботи зі звітністю МСФЗ та повною мірою забезпечить підготовку, з урахуванням усіх нюансів звітності. А в 2021 році Ви без зайвого клопоту зможете подати звітність за МСФЗ до регулятора НКЦПФР. Докладніше — у нашому матеріалі.

Отже, радимо Вам не відкладати на потім роботу з новим модулем. Адже вже зараз можна придбати його, щоб без поспіху детально вивчити усі можливості, форми звітів МСФЗ в програмі М.E.Doc та підготуватися до її подання у наступному році. Крім того, тільки зараз у кожного з Вас є можливість безпосередньо вплинути на функціонал цього модуля.

Направляйте Ваші побажання та пропозиції на нашу електронну адресу [email protected].

Працюйте зручно, швидко та якісно разом із M.E.Doc!

https://medoc.ua/images/sale_xbrl.png

Отримати рахунок для придбання модуля можна за номером телефону: (044) 206-72-15.

Також у нагоді Вам стане добірка наших публікацій:

Хто повинен складати фінансову звітність за міжнародними стандартами;

XBRL — подання фінзвітності у M.E.Doc за новим форматом;

Новий модуль фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL);

Подання фінансової звітності у форматі iXBRL: запитання – відповіді.

Фінзвітність за МСФЗ: взаємодія СГ та аудитора;

Таксономія – нове у поданні фінансової звітності.

Читайте наші матеріали у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми М.E.Doc та долучайтесь до нашого Telegram-каналу.