вгору

Врегульовано порядок поновлення тимчасово зупинених ліцензій небанківських фінустанов на ТОТ

НБУ затвердив порядок поновлення ліцензій з метою забезпечення можливості для надавачів фінпослуг, місцезнаходженням яких були ТОТ, поновити зупинені ліцензії після деокупації територій або перереєстрації на підконтрольній Україні території. 

Згідно з новим порядком фінустанова має долучити до заяви про поновлення тимчасово зупиненої ліцензії документи, що підтверджують відповідність вимогам Положення про авторизацію фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2023 р. № 199. 

Нацбанк розглядатиме заяву про поновлення ліцензії протягом 30 робочих днів (далі – р. д.) з дня отримання повного пакета документів. Водночас він може продовжити цей строк ще на 30 р. д. та запитувати додаткову інформацію/ документи/ пояснення. 

Повідомлення про ухвалене рішення НБУ надається безпосередньо надавачеві фінпослуг та оприлюднюється на сторінці офіційного Інтернет-представництва НБУ. 

Положення про порядок поновлення тимчасово зупинених ліцензій та зміни до постанови Правління НБУ «Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану та внесення змін до постанови Правління НБУ від 06 березня 2022 року № 39» від 12.08.2022 р. № 177 затверджено постановою Правління НБУ від 22.03.2024 р. № 35, яка набрала чинності з 26.03.2024 р.  

Про це повідомив регулятор.