вгору

З 19.04.2021 року ФОП та працівники з червоних зон зможуть подавати заявки на виплату 8 тис. грн

Під час засідання Кабінету Міністрів України 14 квітня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з 19.04.2021 року фізичні особи - підприємці та наймані працівники з «червоних» карантинних зон зможуть надсилати заявки на отримання 8 тисяч гривень допомоги від держави.

«Мінсоцполітики та Мінцифри у максимально оперативні строки було підготовлено всю необхідну інфраструктуру для здійснення виплат для тих, чия діяльність постраждала внаслідок посилених карантинних обмежень. Як і під час посиленого карантину взимку, заявку на допомогу можна буде оформити через портал або застосунок Дія», – зазначив очільник Уряду.

Нагадаємо нашим читачам, що 09.04.2021 року набрав чинності Закон України від 30.03.2021 р. № 1358-IX щодо надання карантинної допомоги у розмірі 8000 грн ФОП та працівникам червоної зони. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Законом встановлено, що застрахована особа, яка має право на отримання допомоги, має право звернутися із заявою про виплату допомоги протягом 30 днів із дня запровадження на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Раніше Уряд затвердив перелік КВЕДів для отримання карантинної допомоги.