вгору

За порушення граничних строків реєстрації ПН та РК не штрафуватимуть до кінця карантину

Як ми вже повідомляли нашим читачам, Законом від  13.05.2020 року № 591-IX було внесено зміни до ПКУ, якими, зокрема, відтерміновано застосування штрафних санкцій на період карантину. А саме, згідно з п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ штрафні санкції не застосовуються за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 01.03.2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. Водночас  платники не звільняються від застосування до них фінансової відповідальності контролюючими органами, зокрема, за неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності з ПДВ, несплату (несвоєчасну) сплату податкових зобов’язань з ПДВ.

При цьому, протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабміном, не будуть застосовуватися санкції за не реєстрацію (несвоєчасну) реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Порушення вимог ПКУ щодо реєстрації ПН/РК до неї негативно впливає на право контрагента платника податків скористатися правом на нарахування податкового кредиту з ПДВ.

Зазначене роз’яснення розміщено на Інформаційно –довідковому ресурсі «ЗІР»  (категорія 101.28).

Більше інформації читайте у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.