вгору

Зміна керівника або бухгалтера нерезидента: які документи подати до ДПС?

Порядок внесення змін до облікових даних платників податків встановлено розд. ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588 (далі – Порядок № 1588). 

Так, у разі зміни керівника та/або особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку, нерезиденту або відокремленому підрозділу нерезидента необхідно подати до контролюючого органу у 10-денний строк з дня виникнення змін у облікових даних платників податків Заяву за ф. № 1-ОПН з позначкою «Зміна відповідальних осіб: керівника та/або особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку». 

У разі зміни керівника нерезидента до Заяви за ф. № 1-ОПН додається копія витягу з відповідного бізнес-реєстру (торговельного, банківського або іншого реєстру, в якому фіксується факт державної реєстрації компанії, організації), виданого в країні реєстрації іноземної компанії з даними про нового керівника. 

Інших додаткових до Заяви за ф. № 1-ОПН документів у разі зміни керівника та/або особи, відповідальної за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку нерезидента, подавати до контролюючого органу не потрібно. 

Про це повідомили податківці на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 116.02. 

Про те, скільки заяв за формою № 1-ОПН необхідно подавати нерезиденту та його відокремленому підрозділу у разі взяття на облік ,читайте тут. 

Також нагадаємо нашим користувачам, що у програмі M.E.Doc завжди актуальні форми звітності: 

  • J1315405 Форма №1-ОПН Заява нерезидента (для іноземної юридичної компанії, організації або її відокремленого підрозділу).