вгору

Зміни до Держбюджету -2021: пропонують виділити на карантинну допомогу 3 млрд грн

ВРУ прийняла за основу проєкт Закону про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (законопроєкт від 08.11.2021 р. № 6297).

Наразі законопроєкт готується до другого читання із скороченим строком підготовки.

Зміни стосуються надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, згідно з пояснювальною запискою проєктом планується збільшення видатків загального фонду державного бюджету в 2021 році за новою бюджетною програмою Мінекономіки – надання допомоги застрахованим особам на період здійснення карантинних обмежень на 3 млрд. гривень для здійснення соціальної підтримки застрахованих осіб у зв'язку із запровадженням на території окремих регіонів обмежувальних протиепідемічних заходів, що призвели до тимчасового зупинення діяльності суб'єктів господарювання, а також стимулювання суб'єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації.

З цією метою будуть внесені зміни до додатків № 1 та № 3 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Подробиці щодо умов такої допомоги та її розміру у тексті законопроєкту не зазначені. Водночас було ухвалено рішення Уряду виплатити по 1 тисячі гривень всім повністю вакцинованим громадянам. Прем’єр-міністр відзначив, що на програму цьогоріч буде спрямовано 3 млрд грн та ще 3 млрд грн – на початку наступного року з можливим розширенням фінансування. 

У разі прийняття цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.