вгору

Зміни щодо плати за розвиток ЕТС: проект постанови

Мінекономіки оприлюднило проект постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України щодо плати за розвиток електронної торгової системи» (далі – проект Постанови). 

Що передбачено? 

Згідно з пояснювальною запискою проектом Постанови пропонується: 

  • встановити шляхом внесення змін до ряду постанов Кабінету Міністрів України, які регулюють проведення електронних аукціонів в окремих напрямках, розмір плати на розвиток Електронної торгової системи (далі – ЕТС) на рівні 30% від максимальної винагороди оператора електронного майданчика; 
  • визначити, що сплачена плата на розвиток ЕТС не може бути меншою мінімального щомісячного розміру плати на розвиток ЕТС у розмірі восьми мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня року, у якому сплачується така плата, якщо інший розмір не визначено договором; 
  • привести у відповідність ряд постанов КМУ з огляду на зміну організаційно-правової форми АТ «Прозорро.Продажі». 

Нагадуємо, що 28.03.2023 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності суб’єктів державного сектору економіки» від 01.12.2022 р. № 2792-ІХ, яким, зокрема, Господарський кодекс України доповнено ст. 24-1, якою встановлено, що функціонування та розвиток ЕТС забезпечуються за рахунок плати на розвиток ЕТС, що становить 30% суми максимальної винагороди оператора електронного майданчика (плати за участь), якщо інше не встановлено законодавством. 

Отже, для уніфікації на нормативному рівні плати на розвиток ЕТС пропонується внесення відповідних змін до відповідних постанов Уряду. 

Про це повідомлено на сайті Мінекономіки.