вгору

Дайджест цікавого функціоналу від М.E.Doc за червень 2024 р.

Продовжуємо вас інформувати про новинки та основні доробки, що відбулись в програмі M.E.Doc у червні 2024 року. 

Облік ПДВ 

Реєстр податкових документів 

Для зручного заповнення значень ставок податків та кодів пільг у ПН/РК, у вікні Групова обробка полів ПН/РК додано опції: 

  • Код ставки – значення для заповнення обирається з підключеного довідника ставок ПДВ. За замовчуванням виконується не лише заповнення пустих полів, а й заміна наявних значень. Щоб заповнити Код ставки лише для рядків, у яких ця графа не містить значень, встановіть опцію Заміна без коду ставки; 
  • Код пільги – значення обирається з підключеного Довідника пільг. Функція буде корисною для швидкого заповнення відповідних граф ПН/РК, створених на основі чеків, які не містять значення ставки податку. Групове заповнення полів виконується по команді головного меню Правка - Групова обробка полів ПН/РК. 

Створення податкових накладних на основі чеків  

Доопрацьовано механізм, зокрема:  

- створення Податкових накладних за щоденними підсумками на основі чеків. Дані обраних чеків автоматично об’єднуються у розрізі дати реєстрації чека, для кожної дати створюється окрема Податкова накладна;  

- створення Податкових накладних на основі чеків, в яких не вказана ставка ПДВ; 

- завантаження чеків з СОД РРО:  

  • враховано можливість дублювання фіскальних номерів чеків при їх фіскалізації апаратним РРО;  
  • не виконується завантаження сторнованих та скасованих чеків. 

Первинні документи  

Автоматична обробка документів  

Додано можливість автоматичного експорту та відправки документів, що були переміщені у архів, за допомогою засобів розділу Експорт автообробником первинних документів на електронну пошту (.pdf). Для опрацювання архівних документів файли архівів необхідно завантажити у програму у розділі Адміністрування - Архівування документів. Ці доопрацювання також виконано у сервісі Універсальної автоматичної обробки документів. 

Адміністрування 

Параметри системи – Підпис 

Додано можливість налаштовувати накладання електронних підписів: Відповідальна особа - Печатка та Відповідальна особа для комплекту підписів СМКОР. 

Звітність  

Реєстр звітів 

Додано можливість копіювання записів у вікні довідника Господарські одиниці/Акцизні склади/Земельні ділянки при роботі з формою «Форма 20-ОПП Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» (J/F1312005). 

Електронний документообіг  

Реєстр електронних документів  

Додано можливість відправки актуальної форми документа S2700415 «4-сг (річна). Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур» у ПриватБанк. 

Державна податкова служба 

Реалізовано можливість перенесення даних із форм попередньої версії за допомогою команди Виконати додаткову програму обробки - Перенес. дані з … на вкладці Наступні дії у вікні відкритого документа.  

J/F1312005 Форма 20-ОПП Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність  

На виконання команди відкривається вікно з переліком форм попередньої версії, з яких можна перенести дані. 

Детальніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, реалізовані протягом червня 2024 р., читайте у релізах оновлень 11.02.140, 11.02.141, 11.02.142.