вгору

Дайджест цікавого функціоналу від М.E.Doc за травень 2024 р.

Розглянемо основні зміни у функціоналі програми M.E.Doc, які відбулись у травні 2024 р. 

Оновлено кореневі сертифікати ЦСК «Україна». 

У модулі Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) модифіковано відображення відємних показників у звітах МСФЗ. 

Облік ПДВ 

Реалізовано новий модуль Створення податкових накладних на основі чеків. Він призначений для спрощення процедури створення податкових накладних на основі отриманих даних з чеків, зареєстрованих в СОД РРО. Модуль доступний для роботи за умови наявності окремої ліцензії «Створення податкових накладних на основі чеків».  

Реєстр електронних документів 

Доопрацьовано автоматичне заповнення Назви підприємства одержувача в «Угоді про анулювання документа», створеної на основі «Універсального документа».  

Реєстр податкових документів 

Доопрацьовано Протокол документа. Для більшої інформативності до групи записів Документообіг з контрагентом у блок Прийом додано новий рядок «Дата та час відправки документа контрагентом». У рядку зберігається, відповідно, дата та час відправки документа контрагентом. Доопрацювання протоколу стосується ПН / РК, Акцизних накладних (пальне) та РК до них, Акцизних накладних (спирт) та РК до них. Інформація щодо відправки документа контрагентом корисна для визначення термінів реєстрації РК в ЄРПН / ЄРАН.  

Первинні документи  

Автоматична обробка документів  

Відкориговано механізм формування імен файлів податкових накладних та розрахунків коригування до них, акцизних накладних та розрахунків коригування до них при відправці документів автообробником. Доопрацювання також виконано у сервісі Універсальної автоматичної обробки документів.  

Інтеграція  

Додано новий метод REST API: */api/Info/GetDocWebAdr – метод дозволяє отримати посилання на раніше відправлений документ, а також посилання на документ, відправлений на допідписання іншому співробітнику організації. Допідписання відбувається на порталі sota-buh.com.ua.  

Про ці та інші зміни у програмі читайте в релізі оновлення 11.02.139.