вгору

“Настав час відмовлятися від паперового документообігу в обслуговуванні кредитів. Цей процес можна автоматизувати завдяки M.E.Doc”, — Дмитро Борисов

17.10.2024

16 жовтня у Києві відбулася  міжнародна конференція “DIGITAL TECHNOLOGIES and SMART BANKING for financial stability”. Захід зібрав представників банків і технологічних компаній, які прагнуть до співпраці у галузі фінансів. Спікери звернули увагу слухачів на сучасні цифрові рішення та Smart-банкінг, які є ключами до успіху у банківській сфері сьогодні. 

Одним зі спікерів став комерційний директор українського ІТ-холдингу Linkos Group — Дмитро Борисов. У своїй доповіді на тему “Електронний документообіг — ключ до оперативного обслуговування кредитів” експерт розповів більше про програму M.E.Doc та вебсервіс СОТА, які допомагають працювати з ЕДО між банком і позичальником

Компанія Linkos Group відома насамперед своєю програмою M.E.Doc, якою користуються більше півмільйона українських підприємців та компаній. Вона вже встигла стати стандартом для подачі електронної звітності в Україні. Сприймати M.E.Doc як продукт виключно для звітності — неправильно. Тому що насправді програма містить величезний функціонал, зокрема й у роботі з електронним документообігом. Про функціонал M.E.Doc можна говорити довго, тому я зупинився саме на питанні ЕДО між банком та позичальником, та як наша програма допомагає із цим працювати”, — розповів більше про програму M.E.Doc від Linkos Group Дмитро Борисов.

дмитро борисов

Першочергово Дмитро Борисов доповів, що зараз відбувається із видачею кредитів. Проблеми документообігу при кредитуванні полягають у тривалому і складному процесі обробки документів, ризиках шахрайства та недостовірності інформації, нестачі ефективної комунікації із клієнтами та високій вартості адміністративної роботи. 

Та насправді цих проблем можна уникнути, цифровізуючи роботу з документами. Поспілкувавшись із партнерами, ми зрозуміли, що настав час відмовлятися від паперового документообігу в обслуговуванні кредитів. Цей процес можна автоматизувати, зробити швидким та зручним, надійним та безпечним, а головне приємним для ваших клієнтів. Ось що ми пропонуємо:  у M.E.Doc необхідний пакет документів автоматично формується і передається в електронному вигляді в банк. Далі автоматизована система банку приймає електронні документи й автоматично опрацьовує їх. Таким чином, процес опрацювання документів і прийняття рішень по кредиту скорочується в рази. Клієнт нічого додатково не купує і не сплачує за можливість обмінюватися з банком електронними документами”, — прокоментував бачення документообігу з банком Дмитро Борисов.

Користувачам програми М.E.Doc і вебсервісу СОТА доступна можливість передавати фінзвітність та окрему документацію просто через свою програму. Іншими функціями цих рішень є підготовка, підписання та відправка документів, шифрування усіх документів на отримувача (тож ніхто, крім нього, не зможе їх прочитати). До того ж кожен пакет документів має мітку часу та містить інформацію про підписантів.

Як це працює? По-перше, шифрування документа залишає можливості редагування та прочитання сторонніми особами. По-друге, відбувається фіксація дати та часу підписання документа, а також ідентифікація осіб, які підписали документ. Далі йде підготовка та відправка пакета документів у програмі М.E.Doc. Потім документи проходять через роумінг-платформу ПТАХ, й ви отримуєте статус документа у реальному часі”, — розповів усі деталі про ЕДО між банком та позичальником у програмі М.E.Doc і вебсервісі СОТА Дмитро Борисов

дмитро борисов

Таким чином, переваги електронного документообігу з банком очевидні. Адже із нашими рішеннями ви можете підготувати будь-який пакет документів: чи то кредитний договір, договір фінансової поруки, чи то протокол учасників на згоду отримання кредиту. На додаток, є можливість відправки регламентованої звітності до банку після її подання до контролювальних органів. 

Із М.E.Doc ви отримуєте всі можливості для ЕДО: робота із хмарними КЕП (CloudKey), узгодження документів, через підписання КЕП за отриманим посиланням, контроль статусу документа на будь-якому етапі. І втратити електронний документ неможливо!” — підсумував Дмитро Борисов

Отже, програма М.E.Doc і вебсервіс СОТА для електронного документообігу між банком та позичальником є надійними рішеннями. Адже їхній розробник — компанія Linkos Group на ринку вже понад 20 років. Наші рішення користуються обирають такі передові банки країни, як Ощадбанк, Райффайзен Банк, ПриватБанк, MTB Bank. Більше 22 500 користувачів, які є клієнтами банків, вже встигли скористатися рішенням для обміну електронними документами зі своїм банком. Не зволікайте і зробіть крок до майбутнього вже сьогодні! При підключенні до нашої системи електронного документообігу пропозиція вашого банку автоматично стане доступною для всіх користувачів М.E.Doc. Це не лише спрощує процес документообігу, але й відкриває нові можливості для розширення клієнтської бази, збільшуючи вашу видимість та конкурентоспроможність на ринку фінансових послуг. Термін впровадження складає всього один місяць — і ви отримуєте повноцінний новий сервіс, який приваблюватиме нових клієнтів і збільшить ваш прибуток.