вгору

Автоматичне заповнення Довідки про зведені за добу облікові дані щодо пального: інструкція

Як ми вже повідомляли, у M.E.Doc з’явилась можливість автоматичного заповнення Довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального (ідентифікатор форми – J/F0210401). Умова: наявність ліцензії «Облік акцизного податку з доступом до API».

Відтепер користувачам надається два варіанти створення Довідки:

1. Створення довідки з автозаповненням;

2. Створення довідки з самостійним заповненням.

Цікавим для користувачів є варіант 1.

Для його реалізації спочатку здійснюємо відповідні налаштування Параметрів системи (рис. 1).

Рис. 1

Після придбання відповідної ліцензії в модулі Облік акцизного податку з’явиться папка Показники рівнемірів/витратомірів (рис. 2).

Рис. 2

Натискаючи на цю папку, у програмі з’являться буферні таблиці (рис. 3).

Рис. 3

Після цього в Реєстрі акцизних документів (пальне) натисніть на кнопку меню Створити довідку. Саме на цьому етапі ви маєте обрати в діалоговому вікні автозаповнення даних (галочку перед полем «З самостійним заповненням» ставити не потрібно). Далі Ви обов’язково повинні обрати звітну добу (дату, на яку передаються зведені дані) та з переліку, що випадає – акцизний склад, за яким надіслані показники за звітну дату. Після вибору акцизного складу натисніть ок (рис. 4).

Рис. 4

На виході буде створено Довідку про зведені за добу підсумкові дані щодо обсягів обігу (отримання/відправки) та залишків пального за уніфікованим номером акцизного складу (рис. 5).

Рис. 5

Аналогічним чином можна створювати окрему Довідку за кожним уніфікованим номером акцизного складу, на якому розташовані попередньо зареєстровані резервуари та рівнеміри / витратоміри).

На цьому автоматичне заповнення закінчується. Але звертаємо увагу, що таблиці 5 та 6 Довідки потребують самостійного заповнення ((наприклад, обліковими даними про пальне в балонах чи іншій тарі (табл. 5), про обсяг втраченого пального в зареєстрованих акцизних накладних (табл. 6) тощо)).

Далі Вам залишиться лише перевірити документ, підписати та направити його до контролюючого органу.

Зміни реалізовано в оновленні 11.02.004.