вгору

Чи буде перешкодою у видачі довідки про відсутність заборгованості оскарження донарахованих сум?

Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 р. № 567 (далі – Порядок № 567). Цей Порядок продовжує діяти у частині, що не суперечить чинному законодавству України.

Відповідно до п. 5 Порядку № 567 контролюючий орган визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів (далі – Довідка), з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах контролюючих органів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

За наявності у платника податків податкового боргу органом доходів і зборів готується лист платнику податків (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо видачі Довідки, який надсилається на адресу платника податків (п. 8 Порядку № 567).

До відома!

Підставою для відмови у наданні Довідки є наявність у платника податків податкового боргу на дату здійснення в інформаційних системах органів ДФС перевірки такого показника, необхідної для формування Довідки.

Зверніть увагу, що форма заяви на видачу Довідки, встановлена додатком 2 до Порядку № 567, передбачає інформування платником податків про триваючий процес адміністративного (судового) оскарження суми грошового зобов’язання, шляхом проставляння відповідної позначки.

Таку відповідь надало ГУ ДФС у Тернопільській області.

Аналогічне роз’яснення розміщено в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 140.06.

Додатково читайте Скарга зупиняє виконання грошового зобов’язання – ДФС у Блозі бухгалтера.