вгору

Cтавки місцевих податків та зборів на 2019 рік у зведеній таблиці – на сайті ДФС

Відповідно до вимог ст. 12 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів.

З 1 січня 2018 року набрала чинності нова редакція ст. 12 ПКУ, згідно з пп. 12.3.3 якої копія прийнятого рішення про встановлення місцевих податків чи зборів або про внесення змін до них надсилається в електронному вигляді у десятиденний строк з дня прийняття до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та зборів, але не пізніше 1 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та зборів або змін до них.

ДФС не пізніше 15 липня поточного року має оприлюднювати на своєму офіційному веб-сайті зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях.

Якщо станом на 1 липня місцевою радою рішення не прийнято, на веб-порталі ДФС розміщається інформація про останнє діюче рішення, прийняте такою радою або інформація про таке рішення не зазначається.

У подальшому, у разі надходження до контролюючих органів копій рішень про встановлення місцевих податків та зборів або змін до них, прийнятих місцевими радами, інформація на веб-порталі ДФС буде оновлюватись.

Оскільки ДФС не наділено повноваженням здійснювати контроль за своєчасністю та правильністю прийняття органами місцевого самоврядування рішень про встановлення місцевих податків та зборів платники податків для уточнення інформації щодо прийнятих рішень можуть звертатися до місцевої ради, на території якої знаходяться об’єкти оподаткування.

Більше про встановлення ставок місцевих податків і зборів читайте на сайті ДФС.

Зверніть увагу!

Інформацію щодо ставок місцевих податків і зборів на 2019 році у розрізі областей можна знайти за посиланням Головна>Податки, збори, платежі>Ставки місцевих податків та зборів

Вінницька область

Волинська область

Дніпропетровська область

Донецька область

Житомирська область

Закарпатська область

Запорізька область

Івано-Франківська область

Київська область

Кіровоградська область

Луганська область

Львівська область

Миколаївська область

Одеська область

Полтавська область

Рівненська область

Сумська область

Тернопільська область

Харківська область

Херсонська область

Хмельницька область

Черкаська область

Чернівецька область

Чернігівська область

м. Київ