вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за лютий 2020р.

1. Документ довільного формату

В оновленні 11.02.004 програми M.E.Doc з’явився новий функціонал, за допомогою якого можна надсилати документи у довільному форматі контрагентам.

Створення документу здійснюється у розділі Первинні документи – Реєстр первинних документів – Створити - Документ довільного формату (Рис. 1).

Рис. 1

Функціонал призначений для створення, підписання ЕП та відправки контрагентам документів з вкладеннями різних форматів, з можливістю вказати суму, номер та налаштувати маршрут для відправки одержувачам документа.

Докладніше про новий функціонал документу довільного формату у M.E.Doc, читайте у матеріалі.

2. Довідка про зведені підсумкові дані щодо обсягів обігу та залишків пального.

У M.E.Doc з’явилась можливість автоматичного заповнення Довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального, ідентифікатор форми – J/F0210401.

У програмі створити  Довідку можна або з автозаповненням, або з самостійним заповненням.

Новий функціонал доступний з оновлення 11.02.004.

3. Фінзвітність за МСФЗ.

Починаючи з оновлення 11.01.030  в M.E.Doc випущено MVP-версію модуля Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL).

M.E.Doc продовжує доопрацьовувати та удосконалювати цей модуль. Із цікавого, що впровадили в оновленні 11.02.003 – відображення зв’язаних документів в реєстрі. Так, «Звіт аудитора» буде пов’язаний на вкладці «Наступні дії» з Ярликом до пакету документів, на основі якого він був створений.

Крім того, в оновленні 11.02.004 додано довідки – підказки щодо заповнення звітів для пакету General.

Важлива інформація! З 27.02.2020 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16.01.2020 № 465-IX (законопроєкт від 19.09.2019 №1209-1), який, зокрема, передбачає відтермінування складання міжнародної фінансової звітності у форматі XBRL до 2021 року (звітувати будемо за 2020 рік).

І, наостанок, поділимося нашими досягненняим. Керівна партнерка ІТ-розробника Linkos Group Олеся Линник увійшла до ТОП-8 найуспішніших топменеджерок країни та отримала почесну нагороду, як найуспішніша бізнес-леді у категорії ІТ.

Більше інформації про фінзвітність за МСФЗ Ви можете дізнатися у Блозі бухгалтера.

Докладніше про це у відео.

А також читайте цікаві новини на нашому Telegram-каналі та тримайте руку на пульсі змін у бухгалтерській сфері!