вгору

Форма Запиту щодо отримання відомостей з ЄРПН: приклади заповнення у M.E.Doc

В програмі M.E.Doc (оновлення 11.01.001) вийшли нові електронні форми Запиту щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних (далі - ЄРПН) та Витягу з ЄРПН. Про це Ви можете дізнатися з матеріалу у Блозі бухгалтера.

Нагадаємо нашим користувачам, що Запит щодо отримання відомостей з ЄРПН (далі – Запит) має ідентифікатор форм – J/F 1300106, а Витяг з ЄРПН (далі – Витяг) – J/F 1400106.

Розглянемо, як заповнювати Запит і, яка інформація буде міститися у Витягу.

Зупинимось на основних варіантах заповнення Запиту. Отже:

Варіант 1 – інформація по Запиту необхідна загалом по суб’єкту господарювання.

В даному варіанті заповнення не обираємо ніяку позначку. Тобто інформація буде формуватися по ІПН суб’єкта господарювання, включаючи дані головного підприємство та філій (див. Рис. 1).

Рис. 1

Зверніть увагу на обов’язкове зазначення у Запиті дати, на яку він виконується, а також на статус ПН/РК, інформацію за якими необхідно отримати (Рис. 2) .

 

Рис. 2

Витяг, який надійде як відповідь на Запит, матиме такий вигляд (Рис. 3):

Рис. 3

Варіант 2 – інформація по Запиту з ЄРПН необхідна по головному офісу.

У разі коли інформацію з ЄРПН необхідно отримати тільки по головному підприємству – у Запиті зазначаємо це позначками (Рис. 4).

Рис. 4

У Витягу з ЄРПН буде зазначена інформація стосовно отриманих та виданих ПН/РК головного підприємства, що міститься в ЄРПН (Рис. 5).

Рис. 5

Варіант 3 – інформація щодо Запиту з ЄРПН по філіям.

Важливо! У даному варіанті, за необхідністю, можна обрати конкретну філію, зазначивши її номер. У такому разі Запит буде виконуватись по зазначеному номеру філії підприємства. (Рис. 6).

Рис. 6

Витяг з ЄРПН буде містити інформацію, яку було запитано (по конкретній філії або по всіх філіях одразу) (Рис. 7).

Рис. 7

Докладніше про останні новини в бухгалтерській сфері, про оновлення форм і поради щодо їх заповнення, а також багато іншого, дізнавайтеся у Блозі бухгалтера.