вгору

Казначейство оновило методрекомендації із переліком підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобов'язань

Державна Казначейська служба України наказом від 14.06.2018 р. № 204 оновила Методичні рекомендації щодо переліку підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобов'язань, бюджетних фінансових зобов'язань та проведення платежів, затверджені наказом Державної казначейської служби України від 29.04.2013 року № 68, виклавши їх у новій редакції.

Зазначений наказ ДКСУ від 14.06.2018 р. № 204 «Про внесення змін до Методичних рекомендацій щодо переліку підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобов'язань та проведення платежів» оприлюднено у розділі Нормативно-правові акти, що набули чинності, офіційного веб-сайту Казначейства за 15 червня 2018 року.

Під час реєстрації бюджетних зобов'язань, бюджетних фінансових зобов'язань та проведення платежів до органів Державної казначейської служби України надаються підтвердні документи, передбачені законодавством, залежно від сутності платежу.

Методичними рекомендаціями передбачено, що договори, які подаються разом з реєстром бюджетних зобов'язань, повинні містити істотні умови відповідно до законодавства.

Документи подаються на паперових та електронних носіях.

У разі обслуговування розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів із застосовуванням системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства – Казначейство» обмін документами здійснюється в електронному вигляді.

У разі неможливості передавання документів в електронному вигляді до системи Казначейства з технічних причин або в інших випадках, визначених законодавством, до органу Казначейства подаються документи на паперових та електронних носіях.

Фахівці органів Казначейства звіряються суми у наданих підтвердних документах на відповідність сумам, зазначеним у реєстрах бюджетних зобов'язань (реєстрах бюджетних фінансових зобов'язань) та платіжних дорученнях.

Перелік підтвердних документів для реєстрації бюджетних зобов'язань, бюджетних фінансових зобов'язань та проведення платежів наведено у додатку до Методичних рекомендацій.

Зверніть увагу! Перелік підтвердних документів є орієнтовним і може змінюватися залежно від змін у законодавстві.