вгору

Нові форми документів для платників акцизного податку: оприлюднено проект

Мінфін оприлюднив проект наказу «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового» (далі – проект).

Як зазначено у пояснювальній записці до проекту, його метою є виконання норм пп. 212.3.4 та ст. 231, 232 розд. VI Податкового кодексу України в частині затвердження форми та порядку заповнення заявки на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового та коригування до заявок на поповнення обсягу залишку пального або спирту етилового в СЕАРП та СЕ.

Проектом передбачається затвердити такі документи, що додаються:

  • акцизну накладну форми «П» (додаток 1);
  • акцизну накладну форми «С» (додаток 2);
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми «П» (додаток 5);
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми «С» (додаток 6);
  • форму заявки на поповнення (коригування) залишку пального (додаток 8);
  • форму заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового (додаток 9);
  • Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового (додаток 3);
  • форму заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів (додаток 7).

Планується, що наказ набере чинності з 01.05.2019 р., але не раніше дня його офіційного опублікування, крім п. п. 1, 3 цього наказу, які набирають чинності з 01.07.2019 р.

До відома наших користувачів! З набранням чинності п. 3 даного наказу наказ Мінфіну від 25.02.2016 р. № 218 втратить чинність.