вгору

Оприлюднено проєкт комплексних перевірок на 2020 рік

Сформовано проєкт плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік.

Ознайомитись з проєктом плану або завантажити його у форматі .xlsx можна на сайті Пілотного модуля планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).

Нагадаємо, що планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, які затверджуються органом державного нагляду (контролю) (ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 р. № 877-V). Внесення одного й того самого суб’єкта господарювання (далі – СГ) до планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) різних органів держнагляду (контролю) є підставою для проведення щодо такого СГ комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік СГ, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про них до ІАС держнагляду (контролю) для автоматичного виявлення нею СГ, які підлягають комплексним плановим заходам держнагляду (контролю).

Проєкт плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) формується ІАС державного нагляду (контролю).

Увага!

1. СГ має право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Для цього йому до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік, яке відбудеться 15.11.2019 р., необхідно письмово звернутись з відповідною заявою до Державної регуляторної служби України.

У такому разі перевірка суб’єкта господарювання буде проводитись згідно з річними планами органів державного нагляду (контролю).

До відома! Технічна реалізація відмови СГ від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) можлива виключно до затвердження плану здійснення комплексних заходів держнагляду (контролю). Чинне законодавство не передбачає можливості внесення змін до затвердженого плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) з причини відмови від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

2. У разі виявлення СГ у проєкті плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) помилок щодо його назви, коду ЄДРПОУ, адреси, ступеню ризику, тривалості перевірки тощо, з вимогами щодо виправлення таких помилок слід звертатись до органів державного нагляду (контролю).

Про це повідомила Державна регуляторна служба України.

Читайте у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер M.E.Doc про проєкти Альбому та Загального табелю статзвітності на 2020 рік та норми тривалості робочого часу на 2020 рік.