вгору

Останній день підтвердження статусу юрособи-єдинника 4 групи – 20 лютого 2019 року

Юрособи-сільгоспвиробники для набуття (підтвердження) статусу платника єдиного податку у 2019 році повинні подати до ДФС податкову звітність не пізніше 20 лютого.

До відома наших користувачів! До ДФС за основним місцем обліку платника подається податкова декларація платника єдиного податку 4 групи щодо всієї площі сільгоспугідь та/або земель водного фонду, з яких справляється податок (ідентифікатор форми у М.E.Doc J0103803), із додатком «Відомості про наявність земельних ділянок» (J0138103), та «Розрахунок частки с/г товаровиробництва за 2018 рік» (J0303307).

Крім того, до ДФС за місцем розташування земельних ділянок подається звітні податкові декларації окремо щодо кожної земельної ділянки з додатками «Відомості про наявність земельних ділянок» (декларації подаються окремо за кожним кодом КОАТУУ за місцезнаходженням земельних ділянок).

За інформацією, викладеною в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 108.01.06, у відомостях (довідці) про наявність земельних ділянок зазначаються дані про кожний документ, що встановлює право власності та/або користування земельними ділянками, зокрема, про кожний договір оренди земельної частки (паю). Для отримання цих даних сільгосптоваровиробники мають звернутися до відповідних територіальних органів Держгеокадастру та/або Мін’юсту за місцезнаходженням земельних ділянок.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування для платників єдиного податку 4 групи є площа сільгоспугідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішній водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності сільгосптоваровиробника або надана йому у користування, у т. ч. на умовах оренди.

Зверніть увагу, що анулювання реєстрації платника єдиного податку 4 групи за рішенням ДФС шляхом виключення з відповідного реєстру може бути здійснено у разі (п. 299.10 ПКУ):

  • неподання повного пакету податкової звітності з обов’язковими додатками до контролюючих органів за місцем основного обліку та за місцезнаходженням земельних ділянок;
  • якщо у податковому (звітному) році частка сільгосптоваровиробництва такої юрособи становить менш як 75%.

Про це повідомили податківці ДФС у Київській області.