вгору

Проект змін до порядку блокування податкових накладних: додано нові умови

Державна фіскальна служба України оприлюднила проект Постанови КМУ «Про внесення змін до пункту 3 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – проект Постанови).

Проект Постанови розроблено відповідно до п. 201.16 Податкового кодексу України.

Основною метою розробки проекту Постанови є удосконалення порядку моніторингу податкових накладних/розрахунків коригування, які подано на реєстрацію в Єдиний реєстр податкових накладних.

Суть проекту

Проект Постанови вносить зміни до п. 3 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Порядок), доповнивши його додатковими умовами.

А саме, проектом пропонується до проведення моніторингу, за результатами якого можливе зупинення реєстрації, перевіряти на відповідність ознакам, визначеним п. 3 Порядку, податкові накладні/розрахунки коригування, крім розрахунків коригування, складених у випадку зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику (продавцю).

Крім того, пропонується значення показника D збільшити з 0,03 до 0,05, в результаті чого зменшити можливість «прилаштування» несумлінними платниками податків до відповідного показника за рахунок сплати живих коштів до бюджету.

Також, проектом Постанови доповнено пп. 2 п. 3 Порядку додатковими умовами, а саме в загальному обсягу постачання за поточний місяць, який має становити менше 500 тис. грн, на одного покупця сума такого обсягу не повинна перевищувати 50 тис. грн.

Зауваження та пропозиції стосовно проекту Постанови можна надавати за наступними адресами:

  • Державна фіскальна служба України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8., e-mail: [email protected].
  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: [email protected].
  • Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, e-mail: [email protected].