вгору

Прощавай, Книга відгуків та пропозицій

Уряд за ініціативою Мінекономрозвитку ухвалив рішення про скасування обов’язкового ведення книги відгуків та пропозицій (далі – Книга).

Ця Книга була запроваджена ще за радянських часів з метою захисту прав споживачів. На сьогоднішній день Книга є неефективною і жодним чином не вирішує проблем захисту прав споживачів. Для цього є більш дієві та сучасні заходи, врегульовані на законодавчому рівні, зокрема, Законом України «Про захист прав споживачів». А також споживач може залишити відгуки безпосередньо на сайтах закладів або на спеціальних сайтах.

Крім того, скасовано обмеження на максимальну надбавку на ціну медичних виробів (включаючи обладнання), які купуються за кошти державного бюджету. Раніше вона не повинна була перевищувати 10% від закупівельної ціни.

Спрощено процедуру отримання довгострокових віз для іноземних громадян для працевлаштування на території України. Відтепер для оформлення віз громадяни іноземних країн зможуть подавати свої документи до Департаменту консульської служби МЗС не виїжджаючи за межі України.

Також за ініціативою Мінекономрозвитку, Уряд скасував 149 застарілих нормативно-правових актів, ухвалених у період 1993-1997 років.