вгору

Рекомендації щодо розширення строків подання міжнародної фінзвітності за 2019 рік

Враховуючи поточний стан запровадження Системи фінансової звітності (СФЗ), Комітетом з управління Системою прийнято рішення рекомендувати регуляторам фінансових ринків в межах своїх повноважень забезпечити необхідні заходи щодо розширення строків подання фінансової звітності, зокрема, консолідованої в єдиному електронному форматі iXBRL до центру збору за 2019 рік та окремі звітні періоди 2020 року(1 квартал, перше півріччя та дев’ять місяців) до 31 грудня 2020 року. При цьому, не застосовувати санкцій за неподання такої звітності суб’єктами господарювання у строки, визначені законодавством, протягом 2020 року.

Про це повідомлено на порталі СФЗ.

Звертаємо увагу, що 27.12.2019 р. схвалено українську таксономію фінансової звітності Таксономію UA XBRL МСФЗ 2019. Це склад статей та показників фінзвітності, які підлягають розкриттю суб’єктами звітування, що мають її складати відповідно до таксономії фінансової звітності за МСФЗ у єдиному електронному форматі. Файли, що містять зазначену таксономію, оприлюднено на сайті регулятора.

Читайте також про взаємодію СГ та аудитора при поданні міжнародної фінзвітності у Блозі бухгалтера, розділі Інформер програми M.E.Doc та Telegram-каналі.