вгору

Реєструєте акцизні склади – не забудьте подати форму № 20-ОПП

Нагадуємо нашим користувачам про зміни у податковому законодавстві з 01.07.2019 р., зокрема, щодо реєстрації акцизних складів у СЕАРП та СЕ.

Якщо у вас з’явився новий об’єкт оподаткування, ви переїхали чи хочете закрити старий – не забудьте повідомити про це орган ДФС за основним місцем обліку за формою № 20-ОПП (розд. VIII Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588, далі – Порядок № 1588). Це повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які ведеться діяльність.

Форма № 20-ОПП (додаток 10 до Порядку № 1588) може бути направлена до відповідного контролюючого органу в електронному вигляді засобами електронного зв’язку (ідентифікатор форми у М.E.Doc J(F)1312002) чи у паперовому вигляді.

Будьте уважні! Під час реєстрації (перереєстрації/ анулювання реєстрації) РРО, КОРО та акцизних складів здійснюється звірка з даними Єдиного банку про об’єкти оподаткування.

Відсутність об’єкта оподаткування або наявність в ньому неповної або помилкової інформації (зокрема, не зазначено код за КОАТУУ місцезнаходження об’єкта), перешкоджає процедурі реєстрації РРО та акцизних складів в СЕАРП та СЕ.

Отже, слід провести інвентаризацію об’єктів оподаткування та, за необхідності, подати оновлені дані. Це обов’язок платників податків (п. 63.3 Податкового кодексу України).

Про це нагадав Офіс ВПП.

До відома! Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма № 20-ОПП) подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття (п. 8.4 Порядку № 1588). У той же час при зміні об’єкта оподаткування відповідних термінів не встановлено.

Також читайте добірку матеріалів у Блозі бухгалтера:

Який штраф за неподання повідомлення за формою № 20-ОПП?