вгору

Розмір ставки ПДВ на послуги з тимчасового розміщення може бути зменшено

На сайті ВРУ розміщено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розміру ставки податку на послуги з тимчасового розміщення» від 01.03.2019 №10122.

Законопроект передбачає знизити ставку ПДВ на послуги з тимчасового розміщення туристів у готелях, мотелях, кемпінгах та інших місцях тимчасового проживання з 20% до 10%.

Одним з найефективніших інструментів збільшення туристичної привабливості країни є сприятлива податкова політика, яка стимулює попит на внутрішній та в’їзний туризм і дає можливість розвитку туристичної індустрії.

Крім того, це створить можливості для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів, в частині місцевих податків, а саме: ПДФО, акцизу на алкоголь, пального, туристичного збору.

На думку урядовців, знижений ПДВ стимулюватиме вихід з тіні великої кількості об’єктів розміщення, збільшить інвестиційну привабливість сфери гостинності та рентабельність об’єктів розміщення.

Читайте у Блозі бухгалтера про зміни у порядку оподаткування туристичним збором у 2019 році та про зміни в Декларації з туристичного збору, а також про особливості відліку доби проживання для цілей справляння туристичного збору.