вгору

Що зазначаємо у повідомленні про надання інформації щодо електронного підпису?

Питання щодо заповнення і подання Заяви про приєднання до договору про визнання електронних документів (далі – Заява про приєднання до Договору) та Повідомлення про надання інформації щодо електронного підпису (далі – Повідомлення) ми неодноразово висвітлювали у Блозі бухгалтера.

У даному матеріалі мова піде про те, як заповнити інформацію в Повідомленні щодо електронної печатки.

Нагадаємо, що подання платниками податків документів засобами електронного зв’язку в електронній формі регламентується Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, який затверджено наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557 (далі – Порядок № 557) і здійснюється на підставі Договору про визнання електронних документів шляхом надсилання Заяви про приєднання до Договору.

Для надання права підпису електронних документів (крім Заяви про приєднання до Договору) іншим особам, яким делеговано право підпису, платник повідомляє орган ДФС про таких осіб шляхом направлення Повідомлення в електронному вигляді за формою J/F1391103 (п. 11 р. ІІІ Порядку № 557).

Про це повідомили податківці у Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 135.03.

Зазначимо, що в програмі M.E.Doc реалізовані форми Заяви на приєднання до Договору (J/F1392001) та Повідомлення про надання інформації щодо електронного цифрового підпису (J/F1391103).

Оскільки форма Повідомлення (J/F1391103) подається як юридичними особами, так і фізичними особами-підприємцями, наведемо приклад заповнення Повідомлення у разі надання інформації щодо електронної печатки у малюнках (рис. 1 для юросіб та рис. 2 – для ФОП).

Звертаємо увагу! У полях Повідомлення зазначається наступна інформація:

  • «Прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) відповідальної особи» – найменування юридичної особи;
  • «Реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності), номер паспорта» – код за ЄДРПОУ;
  • «Посада» – не зазначається;
  • «Тип підпису» – Печатка.

Рис. 1

Рис. 2

Докладніше про те, що вказувати в Повідомленні про електронний підпис коли директор та бухгалтер в одній особі, читайте у Блозі бухгалтера.