вгору

Слідкуєте за СМКОР: у М.Е.Doc додано попередження про ризиковий код УКТ ЗЕД

У зв’язку з тим, що до нас звернулось багато користувачів, які слідкують за СМКОР, ми зробили зручне і корисне доопрацювання.

Відтепер Вам не потрібно слідкувати за кодами УКТ ЗЕД і тримати нормативні документи при собі – програма це зробить за Вас!

У М.E.Doc додано відображення попередження про наявність у ПН/РК кодів УКТ ЗЕД, що підпадають під критерії оцінки ризиків. Попередження виводиться на вкладці Протокол перевірки під час виконання перевірки заповнення ПН/РК (див. рис.).

Рис.

Це аж ніяк не вплине на відправлення ПН/РК, а лише проінформує платника ПДВ про вірогідність блокування ПН. Оскільки використані коди належать до Переліку ДФС.

Нагадуємо, що Критерії ризиковості платника податку та критерії ризиковості здійснення операцій від 05.11.2018 р., з урахуванням внесених змін, погоджених Мінфіном згідно з листом від 31.10.2018 р. № 26010-06-05/28170, визначені відповідно до вимог п. 10 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Перелік кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД, кодів продукції та послуг згідно з ДКПП, які застосовуються для визначення відповідності ПН/РК, які подано на реєстрацію до ЄРПН критеріям ризиковості здійснення операції при здійсненні моніторингу, наведено у додатку до Критеріїв ризиковості здійснення операцій.

Про проект наказу Мінфіну щодо Критеріїв ризиковості та позитивної історії платників ПДВ читайте у Блозі бухгалтера.