вгору

Уряд пропонує скасувати опублікування законодавчих актів в газеті «Урядовий кур’єр»

На сайті КМУ оприлюднено інформацію щодо боротьби з архаїзмами. Уряд ініціював скасування обов’язкового друку законів та підзаконних нормативних актів в газеті «Урядовий кур’єр». Відповідний законопроект від 24.10.2019р. №2307 зареєстровано у ВРУ.

Існує потреба створити єдине джерело офіційних (точних) текстів актів законодавства України та іншої офіційної інформації з цілодобовим безоплатним доступом до нього через Інтернет.

У законопроекті передбачено виключення з законів України вимог щодо необхідності одночасного друку в газеті «Урядовий кур’єр» та інших офіційних друкованих виданнях, офіційної інформації (штучне дублювання) і залишені вимоги стосовно друку інформації в газеті «Голос України» або «Офіційному віснику України».

Такі зміни законодавства спрямовані на перехід до офіційної публікації рішень Уряду, міністерств та НКРЕКП на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України, як загальнодоступного і масового інформресурсу та відмову від такої публікації в газеті «Урядовий кур’єр».

У разі прийняття законопроект набере чинності через 2 місяці з дня його опублікування.

Більше корисної інформації читайте у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc.