вгору

Виправлення у формі № 1ДФ, якщо термін подання ще не сплив

Відповідно до п. 4.4 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4, звітний новий податковий розрахунок за формою № 1ДФ заповнюють у такому самому порядку, як і уточнюючий.

Зверніть увагу!

Він має містити інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюють. Коригування показників розділу I проводять таким чином:

  • для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і в графі 9 зазначити «1» – на виключення рядка;
  • для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і в графі 9 зазначити «0» – на введення рядка.

Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, перший із яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий уносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 9 указується «1» – рядок на виключення, а в другому – «0» – рядок на введення.

Показники підрозділу «Військовий збір» розділу ІІ коригують так:

для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації в рядку «Військовий збір – виключення****» повторюють усі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» – відображають правильну інформацію.

Про це нагадали податківці ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Аналогічну інформацію розміщено в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 103.25.

Про зміни до ознак доходу форми № 1ДФ (оприлюднений проект ДФС) та актуальні відповіді на запитання щодо заповнення цієї форми дізнайтесь у Блозі бухгалтера.

До відома!

Подавати звіти 1ДФ, 1ПВ, ЄСВ та інші до контролюючих органів зручно через програму M.E.Doc (рішення M.E.Doc.Держава). Для автоматичного заповнення цих звітів на підставі зарплатних даних використовуйте рішення M.E.Doc.Зарплата.