вгору

Внесено зміни до форм кошторисів та інших бюджетних форм

Мінфін наказом від 29.12.2018 р. № 1209 вніс зміни до деяких свої нормативно-правових актів. А саме, документ приводить у відповідність до норм чинного законодавства деякі накази Мінфіну, а також удосконалює програмно-цільовий метод у бюджетному процесі.

Наказом, зокрема, внесено зміни у форми:

  • кошторису, зведеного кошторису, зведення показників спеціального фонду кошторису, затверджених наказом Мінфіну від 28.01.2002 р. № 57 (далі – Наказ № 57);
  • плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету, плану використання бюджетних коштів, зведеного плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету, плану надання кредитів із загального фонду бюджету, плану спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), зведеного плану надання кредитів із загального фонду бюджету, зведеного плану спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), помісячного плану використання бюджетних коштів, зведеного помісячного плану використання бюджетних коштів, зведеного плану використання бюджетних коштів, затверджених Наказом № 57;
  • лімітної довідки про бюджетні асигнування та кредитування, затвердженої Наказом № 57;
  • додатків 1 - 3, 6, 9 - 15 до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, затвердженої Наказом № 57.

Також викладено в новій редакції форми, затверджені наказом Мінфіну від 26.08.2014 р. № 836 (далі – Наказ № 836):

  • паспорт бюджетної програми;
  • звіт про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету.

Крім того, документ вносить зміни до Правил складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів та звітів про їх виконання, затверджених Наказом № 836.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім п. 10 цього наказу (зміни до форми звіту про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету) та п. 3 Змін до Правил складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів та звітів про їх виконання (вимоги до складання звіту про виконання паспорта бюджетної програми), які набирають чинності з 01 січня 2020 року.