вгору

З 1 січня 2019 року скасовується Звіт за формою № Ф4-ФСС з ТВП

Рішенням правління ФСС від 12.12.2018 р. з 1 січня 2019 року скасовано звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування за ф. № Ф4-ФСС з ТВП.

З наступного року встановлено нову спрощену форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду. Наразі затверджену форму звіту не оприлюднено.

«У січні 2019 року страхувальники востаннє подадуть зведений за підсумками 2018 року звіт за формою № Ф4-ФСС з ТВП, а з І кварталу 2019 року звітність до Фонду будуть подавати лише ті страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів», – наголосив голова правління ФСС України В. Саєнко.

Крім того, було прийнято порядок надання страхових виплат, фінансування витрат на медичну та соціальну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які потерпіли на виробництві. Документом вдосконалюється механізм надання внутрішньо переміщеним особам страхових виплат і витрат на медико-соціальні послуги за місцем їх тимчасового проживання (перебування).

Внесено зміни і до порядків відшкодування витрат санаторно-курортним закладам за надані послуги з реабілітаційного лікування працюючих і санаторно-курортного лікування потерпілих на виробництві. Зокрема, передбачено посилення контролю за якістю лікування. Затверджено граничні розміри витрат на відшкодування вартості одного ліжко-дня.

Про це повідомив ФСС.

Про проект постанови ФСС «Про деякі питання обліку заборгованості страхувальників зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України» ми писали у Блозі бухгалтера.

Нагадуємо нашим користувачам, що з 01.10.2018 р. діє нова звітність з лікарняних та інших виплат за рахунок ФСС. Ці форми реалізовані у програмі М.E.Doc:

  • C1100101 «Заява-розрахунок для ФСС»;
  • C1100201 «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам».

У програмі реалізована також і форма звіту Ф4-ФСС з ТВП (С0100224), яку востаннє подають у січні 2019 р.