вгору

За осіб, які доглядають за хворими дітьми з певними захворюваннями, також сплачуватимуть ЄСВ

27 грудня КМУ прийняв постанову «Про внесення зміни до пункту 1 Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб» (далі – постанова).

Прийняттям розробленої Мінсоцполітики постанови забезпечено поширення норм щодо сплати ЄСВ на осіб, які доглядають за дітьми з певними захворюваннями.

Нагадаємо, що Законом України від 03.07.2018 № 2476-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» врегульовано питання віднесення до осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, одного з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, які фактично здійснюють догляд за дитиною, хворою на тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання тощо, якій не встановлено інвалідність, якщо такі особи отримують допомогу відповідно до законодавства. Закон набере чинності 01.01.2019 р.

Про це повідомило Мінсоцполітики.

Наразі постанова КМУ не оприлюднена.