вгору

Змінився порядок подання статистичної та фінансової звітності

Звертаємо увагу, що у зв'язку з реалізацією плану дій Уряду щодо реформування органів державного управління та на виконання наказу Держстату щодо оптимізації структури територіальних органів державної статистики з 1 січня 2020 року припиняють свою діяльність відділи статистики у районах.

У зв'язку з цим, респонденти в районах та містах обласного значення, які подавали звіти в паперовому вигляді, мають подавати державну статистичну та фінансову звітність до Головних управлінь статистики в областях.

Про це повідомили ГУ Держстату у Черкаській, Волинській та Чернігівській областях.

Також Держстат повідомив про зміни у поданні форм державних статистичних спостережень до органів державної статистики на 2020 рік. Зокрема, в деяких формах державних статистичних спостережень змінено термін/періодичність подання, індекс форми. Деякі форми було скасовано.

Повний перелік форм, які можна подавати органам державної статистики у електронному вигляді в 2020 році дивіться у рубриці Перелік форм статистичної та фінансової звітності, які можна подавати у вигляді електронного звіту.

Нагадуємо нашим користувачам, в програмі M.E.Doc реалізовані всі форми статистичної та фінансової звітності та всі довідники, які використовуються для своєчасного подання такої звітності в поточному періоді.

В Блозі бухгалтера читайте також про проекти Альбому та Загального табелю статзвітності на 2020 рік.