вгору

Звіт про квоти з працевлаштування громадян подаватимуть підприємства з штатом від 8 працівників

Наразі виникла необхідність внести зміни до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271 (далі – Порядок), з метою приведення його у відповідність до вимог чинного законодавства.

Це пов’язано, зокрема, із Законом № 2148, яким внесено зміни до ч. 2 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо встановлення квоти підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років.

Обов’язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян передпенсійного віку, про що роботодавці інформують щороку державну службу зайнятості, у встановленому Порядку.

Тому Мінсоцполітики розробило та оприлюднило 17 вересня 2018 року проект наказу «Про затвердження Змін до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню».

Зокрема, проектом наказу передбачається:

  • визначення процедури надання підприємствами, установами та організаціями з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб Державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;
  • викладення у новій редакції форми звіту «Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік».

Планується, що наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

На громадське обговорення проекту наказу надано місяць (до 17.10.2018 року).

Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту наказу приймаються в письмовому або електронному вигляді за наступною адресою:

Міністерство соціальної політики України, 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: [email protected]; тел.: 289-00-98.