вгору

А Ви знаєте про мережевий M.E.Doc?

Наш матеріал буде корисна тим користувачам M.E.Doc, які нещодавно приєднались до величезної спільноти “Медківців”, а також тим, хто планує користуватись рішеннями програми M.E.Doc.

Ви маєте великий штат бухгалтерів, або у Вас працює 3-4 бухгалтера? Ви є тим платником податків, який подає звітність з великою кількістю додатків (наприклад, фінансова звітність за МСФЗ)? При складанні та заповненні звітів виникає потреба одночасного заповнення звіту декількома користувачами? Тоді у нагоді Вам стане наш мережевий M.E.Doc.

Як почати використовувати?

При встановленні M.E.Doc програма запропонує обрати один із варіантів: локальний або мережевий (рис. 1).

МЕДок, використання програми, фінансова звітність

Рис. 1

Як вже зрозуміло, встановивши локальний варіант, використовувати програму M.E.Doc можна буде лише на одному комп'ютері і лише одним користувачем.

А при встановленні мережевого варіанта працювати зможуть одночасно декілька користувачів.

Звертаємо увагу! Що на одному із комп'ютерів, так би мовити, на головному, встановлюється серверна частина, а на інших - встановлюються робочі місця. Таким чином, декілька робочих місць об'єднуються в мережу.

Важливим є той факт, що для мережевого варіанта програми на комп'ютері із встановленою серверною частиною необхідно мати відкритий порт 9996 (за замовчуванням) служби ZvitGrp для з’єднання клієнтських станцій з серверною частиною.

Крім того, для встановлення програми необхідно запустити програму-інсталятор (спеціальний майстер встановлення) і послідовно виконувати інструкції інсталятора.

Встановлення мережевої версії можливо лише Для всіх користувачів операційної системи Вашого комп'ютера (Рис. 2).

МЕДОК, фінасова звітність, налаштування програми

Рис. 2

Зверніть увагу! Цей режим рекомендується використовувати для мережевого підключення з кількістю клієнтських станцій більше 8 та об'ємом бази даних від 10 Гб.

Як бачите, все дуже просто. А користь від такого вибору, погодьтесь - велика. І різниця у вартості мережевої і локальної версії не дуже суттєва (близько 100 грн).

Оптимізуйте Ваші бізнес-процеси за допомогою мережевої версії M.E.Doc. А вільний час використайте для саморозвитку.

До речі, для професійного розвитку, пропонуємо завітати на наш YouTube-каналі M.E.Doc та дізнатися про нові доробки програми і корисні лайфхаки.

Користуйтесь із задоволенням! Ваш M.E.Doc.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.