вгору

Адаптивний карантин продовжено до кінця року

Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 грудня 2021 року та спростив норми верифікації вакцинації. Про це йдеться на сайті МОЗ.

Нагадаємо, що до 30.09.2021 року (включно) діє адаптивний карантин, прийнятий рішенням Уряду від 11.08.2021 року.

Крім того, 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з ТЕБ та НС, яка розгляне встановлення жовтого епідемічного рівня по всій території України з 22 вересня 2021 р. Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України.

При жовтому рівні діятимуть такі карантинні обмеження

  • заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 м. кв. площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • в закладі громадського харчування за столиком не більше 4 осіб, а відстань між столами - мінімум 1,5 метри;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 м. кв. площі тощо.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат.

! Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

При цьому, заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення. Для верифікації безпечності працівників освіти приймаються міжнародні свідоцтва та COVID-сертифікати. 

Про нові карантинні обмеження від Уряду, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.