вгору

Чи є можливість працювати в інших місцях працівнику, який працює за трудовим договором з нефіксованим робочим часом?

Державна служба з питань праці надала відповідь на запитання щодо можливості виконувати роботу в інших місцях працівникові, який уклав трудовий договір з нефіксованим робочим часом.

Працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін.

Відповідно до норм статті 21-1 КЗпП роботодавець не може забороняти або перешкоджати працівникові, що виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, виконувати роботу за іншими трудовими договорами.

Таким чином, у трудовому договорі з нефіксованим робочим часом забороняється встановлювати умову щодо заборони працівникові виконувати роботу за іншими трудовими договорами.

Нагадаємо, що з 10.08.2022 року роботодавці можуть укладати нову форму трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Трудовий договір з нефіксованим робочим часом - це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці.

Звертаємо увагу, що у програмі M.E.Doc додано нову форму Повідомлення про прийняття працівника на роботу (ідентифікатор форми - J/F 3001003).

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.